Ayşe Özlevent : EN AZ 500 TANE CANLI FAY HATTIMIZ VAR!

Türkiye bir çok ülke gibi, depremle yaşamayı öğrenmesi gerekiyor.Ne yazık ki: hiç kimsenin ,başını kaşıyacak zamanı yok. 2014 yılına girdiğimizden beri o kadar çok gündem değişti  ki: anlatılmaz,yazılmaz: ''Yaşamak  gerek ''denen cinsten!

 

 




Bu güne kadar o kadar fazla gereksiz yaşanılan ve yaşanılmaya devam eden : olaylar  oldu ki :duyanın dudağı uçuklar! Kimsenin anlamaya çalışmak gibi bir çabası yok.''Dünü yaşadım ,yarın çok geç olabilir,ama bu günü çok iyi,bilgili,güzel ,faydalı ,v.b. yaşama  seçeneğim ,şansım var ''diyebilecek bilinç de hiç kimse yok!Ya da var ,ben tanışmadım???Ömrüm boyunca....

 

 




Çok eskilere gitmeyelim ,herkes haberleri dinler,eğer :sismografla kaydedilmiş bir deprem olmuş ise: Depremin yeri,siddeti,büyüklüğü,artçı olup olmadığı,hasar ve ölü ve yaralı sayısı ,v.b. bilgiler verilirdi.Buraya kadar tamam herşey. Bu gün açalım ; tv,gazete,internet,radyo haberlerinde: ''  .....depremi '' meydana geldi.Hani ''evrene ne gönderirsen o bize geri döner ''diye biliyoruz .Depremli haber diye diye :'' Bir gün gerçek ,canlı ,kalıplı  bir fay çatlayacak ''Bakalım o zaman birbirimize ne kadar hırlayacağız ,çok merak ediyorum!!!

 

 




Şafak  63 ! Herkesin gözü kulağı mecliste ,siyasette....İyi güzelde neredeyse ülkenin yarısı ,diğer yarısına zıt bakış açısıyla bakıyor varsayalım!  01.04.2014  seçilen bütün vekiller ,meclis üyeleri,bakanlar ve yardımcıları ,kısacası tüm bürokratlar nasıl çalışacaklar? Türkiye'nin yarısına hizmet edeyim yada dörtte birine ,dörtte üçüne .Gerisini Allah'a mı bırakacaklar! Elimizi vicdanımıza koyalım .Düşünedilen canlı olma özelliğimizle ,bu kadar gereksiz polemikleri bir tarafa bırakıp ,çözüm ve sonuç,neredeyiz  ve hedeflerimizi  belirlemeliyiz!

 

 




İmkanların  çok olduğu bir ülkeyi herkes idare edebilir.Önemli olan sıkıntıları ,sorunları,yoklukları olmasına rağmen ülkeyi yönetmek,ileriye götürebilmek! A partisi ,B partisi,C partisi  ,d,e,f, birbirinin olmuş bitmiş ,geçmişini bir tarafa bırakıp,ülkemizin geleceği için ne yapacakları konusunda ,bizleri bilgilendirsinler!

 






Hiç kimse şiddet,kavga,ölüm,sel,deprem, istemez.Başa geldiği zaman da yaralarımızı saracağız  elbette.Ülke olarak başımıza gelen felaketlerde de ; ırk,dil,din,mezhep,parti,ülke ,....ayırımı yapmamalıyız.Bu bilincimizle de: gereksiz deprem haberlerini değilde : yeraltında gerçekleşmesi muhtemel olan  depremler için ne yapılması gerekiyor? Onu düşünelim.1999 yılı depremini hep birlikte hatırlayalım.O kadar çok çalışmamız gerekyor ki!


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

yakın zamanda Gönderilenler

recentposts1