Hayırseverlerin desteğiyle okul temeli atıldı

 


İZMİR'de hayırsever vatandaşlar, özellikle deprem sonrası açığa çıkan derslik ihtiyacının giderilmesi için kolları sıvadı. Bu kapsamda, 18 derslikli Mehmet Çetin Taçyıldız İlkokulu için temel atma töreni düzenlendi.

Zor dönemde taşın altına elini koyan duyarlı vatandaşlar, kentin derslik ihtiyacı bulunan bölgelerinde okul yaptırarak İzmir’de eğitimin daha kaliteli fiziki şartlarda sürdürülmesine de destek oluyor. Bu doğrultuda daha önce Taçyıldız ailesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında İzmir Valiliği himayesinde protokolü imzalanan 18 derslikli Mehmet Çetin Taçyıldız İlkokulu için temel atma töreni düzenlendi. Hayırsever aile tarafından Bornova Gürpınar Mahallesi'ne kazandırılan okulun temel atma töreni; Vali Yavuz Selim Köşger, hayırsever aile üyeleri, Bornova Kaymakam Vekili Kemal Kızılkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende konuşan Vali Köşger, "Her zaman söyleyegeldiğimiz bir şey var: millet olarak en büyük zenginliğimiz genç, iyi eğitimli nüfusumuz. Bizi biz kılan, bizi doğudan ve batıdan avantajlı kılan iyi eğitilmiş genç nüfusumuz. Ülkemizin istikbali bu gençler. Onları ne kadar iyi eğitirsek ne kadar donanımlı hale getirirsek kendi değerlerimizden kopmadan çağın bilgisi ile ne kadar donatabilirsek, milletler sahnesinde varlığımızı iftiharla devam ettirme hakkımız olacak" dedi.
Hayırsever vatandaşların özel sektör marifetiyle daha pratik şekilde, bir yaz döneminde derslikleri inşa ettirip eğitim dönemine yetiştirebildiğini vurgulayan Vali Köşger, "Bizler de kendilerini teşvik ediyoruz. Bugün burada çok güzel bir işe imza atıldı. Zamanlama mükemmel, mekan seçimi mükemmel, Allah kabul etsin ve devamını getirsin. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milli eğitim camiamıza hayırlı olsun" dedi.
Tören Vali Yavuz Selim Köşger, Taçyıldız ailesi üyeleri ve diğer katılımcıların, birlikte derslik temelini atmasıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

yakın zamanda Gönderilenler

recentposts1