50 bin üyeye seçim mektubu yoladı


Demirtaş’tan 50 bin üyeye seçim mektubu

İZMİR Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş seçimlerin ardından oda üyelerine gönderdiği mesajda yeni hükümetten "Yavaş büyüme trendi, sanayi üretimindeki daralma, yüksek seyreden enflasyon, ihracatta yaşanan düşüş, yabancı yatırımların gerilemesine karşı önlemlerin alınmasını bekliyoruz" dedi.


Demirtaş İTO’nun aktif 50 bin üyesine gönderdiği mesajda hem seçimleri hem de ekonomik yapıyı değerlendirdi. Herkesi "Seçim yorgunu" yapan bu süreç tamamlandığına göre artık gündem önceliğine ekonominin alınmasını isteyen Demirtaş şu tespitlerde bulundu,
"Sadece ülkemiz değil, dünya ekonomisi yavaşlıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan yüksek büyüme oranlarından sonra 2014’de sadece % 2,9 büyüdük. 2015 büyüme beklentisi ise % 3 seviyesinde.
Bizim beklentimiz ise % 5’in üstü. Üyelerimizden ’Piyasalarda sıkıntı olduğu, işlerin yürümediği’ şikayetlerini alıyorum. Bu nedenle, kurulacak yeni hükümetten büyük ekonomik beklentilerimiz var. Yavaş büyüme trendi, sanayi üretimindeki daralma, yüksek seyreden enflasyon, ihracatta yaşanan düşüş, yabancı yatırımların gerilemesine karşı önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçimlerden önce özellikle çalışan, dar gelirli kesimlere yönelik vaatleri vardı. Bunların pek çoğu iç talebi canlandırıcı önlemler. Durgunluğa karşı ’Genişletici ekonomik politikalarla iç talebin canlandırılmasını’ bekliyoruz. Ama bunlar yapılırken, işverenin, yani sizlerin, elini taşın altına koyan tüccarın, sanayicinin sırtına da ekstra yük binmemesini istiyoruz.
Bir diğer isteğimiz istikrar içinde iş ve yatırım ikliminin yaratılmasıdır. Yavaşlayan büyümemizi arttırabilmemiz, yeni istihdam yaratabilmemiz için yatırıma ihtiyacımız var."
Kurulacak yeni hükümetin bu konularda çok hızlı hareket etmesi gerektiğini, Ali Babacan’ın dediği gibi Türkiye’nin ekonomik reformların yanısıra siyasal ve hukuk alanında da yapması gereken pek çok çalışma bulunduğunu hatırlatan Demirtaş, "Yeni Anayasa, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası önemli konularımız.
Tüm bu çalışmalar yapılırken, AB Çıpası’nın kullanılmaya devam edilmesini, sadece ekonomik Maastricht Kriterlerine değil, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunan Kopenhag Kriterleri’ne de tam uyum sağlanması için çalışılmalı. Bu yolda ilerlerken son yıllarda artan kutuplaşmanın ve toplumsal gerilimin düşürülmesi, ötekileştirmeye son verilmesi gerekiyor ki bunda da en büyük görev yine yeni hükümetimize düşüyor.
Bizlere düşen ise kuşkusuz kurulacak olan hükümete bu çalışmalarında destek olmak ve daha çok üretip, daha çok çalışarak ülkemizi daha ileriye taşımaktır" dedi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

yakın zamanda Gönderilenler

recentposts1